Ingatlanokról, telkekről kicsit másképp

LHGT - Lakás, Ház, Garázs, Telek

LHGT - Lakás, Ház, Garázs, Telek

Egyre több az újépítésű lakás Magyarországon

2016. április 11. - Yatour

haz.jpgA legfrissebb statisztikai adatok szerint egyre több új építésű ingatlan épül hazánkban. Sokan építenek lakást, és nemcsak a nagyvárosokban, hanem vidéken is. Magyarország töretlen fejlődésnek indult az elmúlt években, így elsősorban ez jelenti az első számú "okot", ami miatt több új lakás épül.

De nemcsak lakhatási, hanem befektetési céllal is épülnek ilyen ingatlanok, hiszen ezeket sokkal könnyebben ki lehet adni, mint egy régi típusú, esetleg már felújított lakást. Arról sem szabad megfelejtkezni, hogy új ingatlant vásárolni vagy építtetni sokkal drágább, mintha egy régi mellett döntenénk. Az ilyen lakás magasabb energetikai besorolással rendelkezik, amelynek köszönhetően szép összegeket lehet spórolni a rezsin.

A korszerű építési technológiával egy magasabb komfort szintet tudunk megvalósítani. De nemcsak panellakást lehet így vásárolni, hanem akár családi, kertes házat is. Ebben az esetben egy magasabb költséggel állunk szemben, hiszen itt még bele kell számítani a telek árát, és sokkal több vesződséggel jár, mintha egy panel mellett döntenénk. A statisztikai adatok szerint évente több mint háromezer új építésű lakás "jelenik meg".

Ha ingatlan vásárlásába vágjuk a fejünket, mindenképpen érdemes szakértői segítséget kérni. Azt is jó tudni, hogy jelenleg 2-3 százalékot lehet alkudni egy lakás árából. Vidéken ez az érték egy kicsit magasabb is lehet. A legdrágábban Pest és Győr-Moson-Sopron megyében lehet vásárolni. A legolcsóbbak közé sorolható Nógrád, Békés és Borsod megyék.

A bejegyzés trackback címe:

https://lhgt.blog.hu/api/trackback/id/tr248589568
süti beállítások módosítása