Ingatlanokról, telkekről kicsit másképp

LHGT - Lakás, Ház, Garázs, Telek

LHGT - Lakás, Ház, Garázs, Telek

Mire kell figyelni újépítésű ház vásárlásánál?

2016. május 09. - Yatour

haz_1.jpgÚjépítésű lakás vásárlásánál is legyünk nagyon figyelmesek, hiszen itt is lehetnek problémák, amelyekbe könnyedén bele tudunk csúszni, ha nem vagyunk elég szemfülesek. Ha a ház készen áll, akkor mindenképpen rá kell kérdezni a falak szigetelésére, a lakás vízszigetelésére.

Ellenőrizni kell a nyílászárókat, azokat alaposan meg kell nézni. Az újépítésű ház kiegészítő szellőztetési rendszerrel is készülhet, amely segítségével kellő mennyiségű friss levegő jut be otthonunkba. Érdemes megnézni, hogy az újépítésű ház körül mennyi repedés található a szomszéd lakásokban, a lépcsőházban. Ennek köszönhetően könnyedén le tudjuk vonni a következtetéseket a lakás stabilitásával kapcsolatosan.

Ha sok repedéssel állunk szemben, akkor mindenképpen hívjunk szakértőt, aki felméri a terepet és szól a hiányosságokról. Figyelembe kell venni azt is, hogy hol helyezkedik el a ház, hiszen Magyarországon más és más újépítésű ház árakkal találkozhatunk, városokban és vidéken egyaránt. Ezért érdemes utána nézni, hogyan is működik a hazai lakáspiac. Az új lakásokat elsősorban eladásra készítik. Sok régi lakást újjáépítenek, és ezeket is újépítésű házként adják el. Költözés előtt mindig szánjunk elég időt a keresésre.

Semmit sem szabad elhamarkodni, hiszen akkor könnyedén megeshet, hogy olyan ingatlan megvásárlása mellett döntünk, amit később megbánunk. Az internet segítségével könnyebben megy a keresés, hiszen számtalan újépítésű ház eladásával foglalkozó weboldallal találkozhatunk. Költséghatékony és időt megtakarító megoldásnak számít, és így csak azokhoz a lakásokhoz megyünk ki személyesen, amelyek online megnyerték a tetszésünket.

A bejegyzés trackback címe:

https://lhgt.blog.hu/api/trackback/id/tr258730102
süti beállítások módosítása