Ingatlanokról, telkekről kicsit másképp

LHGT - Lakás, Ház, Garázs, Telek

LHGT - Lakás, Ház, Garázs, Telek

Mire legyünk figyelmesek telek vásárlásánál?

2016. augusztus 22. - Yatour

lhgt_lakas.jpgHa építkezni szeretnénk, első lépés mindig a telek kiválasztása. Többféle kritérium alapján kell dönteni, és ha nem figyelünk oda alaposan, akkor az sajnos a továbbiakban sok bosszúságot tud okozni. A statisztikai adatokat elnézve sokkal több időbe telik a megfelelő telek kiválasztása, mint maga a ház felépítése.

A telekvadászat időigényes folyamatnak számít. Nagyon kevés felszabadítható telket találunk egy városban, így érdemes az önkormányzatnál is érdeklődni, hogy hol terveznek a közeljövőben parcellázást. Közvetítő bevonásával a feltételekről, kedvezményekről érdemes tájékozódni. Ha megvan a telek, akkor ki kell menni a helyszínre, és ott is fel kell mérni, hogy milyen körülményekkel találjuk magunkat szembe.

Minden teleknek vannak előnyei és hátrányai. A megközelíthetőség, a tömegközlekedési lehetőségek valamint a telek közművesítése nagyon fontos szempontoknak számítanak. A telek fekvése és tájolása is nagyon fontos. Hátránynak számít, ha a telek a szomszédos házhoz viszonyítva mélyebben helyezkedik el. A talaj minőségét és a természeti környezeti adottságokat is figyelni kell. Fontos tudni, hogy a túl homokos talaj nem megfelelő házak alapozásához, kert kialakításához.

A rendezési terv elkészítésénél pedig olyan szakembert kell hívni, aki a helyszínre ellátogatva állítja össze azt. Ha jól választjuk meg a telket, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a rá épülő ingatlan értékálló lesz. Fontos szem előtt tartani az ingatlan és a telek értékének arányát, fontos, hogy ugyanazt az értéket képviselje mindkettő.

A bejegyzés trackback címe:

https://lhgt.blog.hu/api/trackback/id/tr5111356510
süti beállítások módosítása