Ingatlanokról, telkekről kicsit másképp

LHGT - Lakás, Ház, Garázs, Telek

LHGT - Lakás, Ház, Garázs, Telek

A házvásárlás hiteligénylésének jellemzői

2016. november 15. - Yatour

hazvasarlas.jpgÚj lakás vásárlásánál mindig figyelembe kell venni, hogy annak költségeit mennyi részben szeretnénk azt a hitelből fedezni. Legelterjedtebb a száz százalék, amikor a vevők a tulajdon egészét szeretnék hitelből finanszírozni. Fontos, hogy legyen egy lakásvételi szerződés, hiszen enélkül a legtöbb helyen nem lehet hitelt igényelni. Általában egy húsz százalékos önrésszel kell számolni, és a bank finanszírozza meg a többit.

Önerőnek tekinthető minden olyan szabadon felhasználható pénzeszköz, amit az adásvételi szerződésben van megemlítve. Ebbe a csoportba sorolható a munkáltatói támogatás, az önkormányzati vissza nem térintendő támogatás, tulajdoni hányad értéke, a szociálpolitikai kedvezmény vagy egyéb lakásvásárlási támogatás.

Fontos megjegyezni azt is, hogy sosem a vevőnek utalja át a bank a szükséges hitel összeget, hanem a szerződésben lévő eladónak. A lakáshitelt akkor is lehet igényelni, ha a kiszemelt ingatlanon terhelés van. Sokan azt gondolják, hogy az ilyen lakás megvásárlása csak problémát jelent, pedig ez egyáltalán nincs így. A terhet többféleképpen lehet kezelni. A legegyszerűbb az, ha az eladó saját pénzéből rendezi a tehermentesítést.

Második lehetőség az, hogy a hitelből történik meg a tehermentesítés, ám ezt is az eladónak kell elvégeznie. Lakáshitelt abban az esetben is lehet igényelni, ha az ingatlan még nem épült fel. Ebben az esetben viszont építési hitelként kell keresni az ajánlatokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://lhgt.blog.hu/api/trackback/id/tr5611962527
süti beállítások módosítása